EĞİTİM ADI
ISO 22000:2005 HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi
EĞİTİMİN AMACI
Katılımcıların Gıda güvenliği yönetim sistemi gereklilikleri ile ilgili bilgisini tazelemek, standardın gıda üretimi ve güvenliği konusunun farklı bir bakış açısıyla anlaşılmasını sağlamak, gıda güvenliği yönetim sistemi ile ilgili kabul edilmiş kriterlerin gözden geçirilmesi ve pratik uygulamalarla, katılımcıların uygulamaya yönelik deneyim kazanmasını sağlamaktır.
EĞİTİM İÇERİĞİ
- HACCP Nedir?
- HACCP tarihçesi
- ISO 22000:2005 FSMS
- Gıda Zinciri ve Yönetimi
- Temel Elemanlar
- HACCP Aşamaları
- HACCP Kavramları
- HACCP Hazırlıkları
- HACCP Prensipleri
- HACCP El kitabı ve dokümantasyon
- GMP Ön Koşul Programı
- GLP Uygulamaları
- Uygulama aşamaları – ISO 2200:2005 Eşleme
EĞİTİM YÖNTEMİ
Eğitim ağırlıklı olarak katılımcıların etkin katılımı ile gerçekleştirilecek olup, dersler projeksiyon cihazı yardımıyla ve uygulamadan örnekler, vaka çalışmaları ve küçük çalıştaylarla desteklenerek katılımcıların konuları sindirmesi sağlanmaya çalışılacaktır.
Uygulamalarda Eğitmen tarafından hazırlanan HACCP dokümantasyonu kullanılacaktır. Firma içi eğitimlerde eğitim öncesi yarım günlük bir çalışma yapılarak mevcut Gıda yönetim sistemi performansının dikkat çekici hususları belirlenmekte ve uygulamaların kuruluşun faaliyetlerine yönelik olması sağlanmaktadır.
EĞİTİM YERİ
Faveo Danışmanlık Eğitim Salonu
EĞİTİM SÜRESİ
2 Gün (09:30-17:30)
Not: Eğitim Sonunda katılımcılara “FAVEO Danışmanlık Katılım Sertifikası” verilecektir.