EĞİTİM ADI
ISO 22000:2005 FSSC 22000:2010 – PAS 223 İç Denetçi Eğitimi
EĞİTİMİN AMACI
Eğitimin amacı, Gıda güvenlik yönetim sisteminde iç denetim mekanizmasının oluşturulması ve denetçilerin yetiştirilmesidir.
EĞİTİM İÇERİĞİ
Denetçi Adayı Gözü ile Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
- FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Maddeleri
- Gıda kodeksi ve tanımları
- PAS 223 İstekleri
- Akış diyagramları ve gıda zinciri yönetimi
- Ön gereksinim programları
- HACCP Prensipleri
- Kritik kontrol limitleri ve risk değerlendirme
- Allerjenler ve mikrobiyolojik unsurlar
- Gıda güvenliği politikası ve global Gıda güvenliği standartları
İç Denetim teknikleri ve denetim gerçekleştirme
- İç denetim gereksinimi
- ISO 19011 Denetim standardı gereklilikleri.
- Denetçi ekibi belirleme
- Denetim öncesi, denetim risklerinin analizi.
- Denetim programı hazırlama
- Denetim hazırlıkları, soru listesi hazırlama
- Yerinde denetim faaliyeti gerçekleştirme
- Denetim faaliyeti kanıtlarının tutulması
- Denetim kayıt ve kanıtlarının incelenmesi
- Denetim faaliyetlerinin raporlanması
- Denetim sonuçlarının analizi ve düzeltici faaliyet.
- Denetim sonuçlarının izlenmesi ve geliştirilmesi
- Denetçilerin geliştirilmesi ve izlenmesi
- Denetim uygulaması
- Denetçi sınavı
EĞİTİM YÖNETİMİ
Eğitim ağırlıklı olarak katılımcıların etkin katılımı ile gerçekleştirilecek olup, dersler projeksiyon cihazı yardımıyla ve uygulamadan örnekler, vaka çalışmaları ve küçük çalıştaylarla desteklenerek katılımcıların konuları sindirmesi sağlanmaya çalışılacaktır.
EĞİTİM YERİ
Faveo Danışmanlık Eğitim Salonu
EĞİTİM SÜRESİ
3 GÜN (09:30 – 17:30)
NOT: Eğitim Sonunda Katılımcılara “FAVEO Danışmanlık Katılım Sertifikası” verilecektir.